Satu maklumat dari orang asli tentang ada satu bau busuk di lereng tinggi dalam hutan simpan Bukit Kinta

Angg0ta bomba Multi Skill Team (MUST) adalah satu kumpvlan pakar dalam banyak bidang didalam Bomba Malaysia. Jadi ini saya tvlis tentang mereka.

Petang tadi saya telah diajak 0leh kumpulan ini untuk sama-sama menyiasat satu maklumat dari 0rang asli tentang ada satu bau busuk di lereng tinggi dalam hvtan simpan Bukit Kinta.

0leh kerana team MUST yg ajak, jadi saya ikut dan temani mereka. Kami berenam pergi ke tempat itu, mula masuk hutan tebal dan mendaki bvkit yg amat tinggi selama 1 jam.

Tib4 di tempat petunjvk itu, saya dan ahli MUST itu bergabung ilmu dan memeriksa tempat itu dan jumpa punca bau busvk itu. Banyak lalat dan langau. Selepas itu saya buat bantu dan teknik ‘pengesan tempur tentera’ selama setengah jam di situ untuk mengikuti kesan-kesan lain jika ada.

Kesimpvlan, kami semva berpendapat, itu bukan bau atau kesan mayat manusia. (Alhamdulillah) … Kami pun turun dari bukit itu, keluar dari hutan dan terus bergerak ke kawasan lain untuk buat 1 lagi usaha bersama-sama.

Hari ini saya belajar bany4k tentang kelebihan anggota- anggota p4kar dari pihak bomba. Banyak kepakaran yg mereka ada untuk usaha menyelamat di darat, laut dan udara. Saya tulis ini khas untuk menghargai semua anggota bomba yg telah bervsaha sedaya upaya.

Di depan mata saya selama dva hari ini, berbagai usaha dari jabatan2 kerajaan, dari orang kampung, orang ramai yg berduyun dari tempat javh.. semua berusaha dengan cara mereka. Sebak hati saya nak tinggalkan ayah acap dan adik beradik acap.

Apapun strategi dan perancangan yg telah dibincang dan dirancang oleh keluarga acap, pihak bomba, saya doakan akan berhasil.

Saya sekarang dalam perjalanan balik ke Kuala Lumpur. Selama 2 hari 2 malam svdah disini, jadi saya kena pulang ke kelvarga saya dan masuk kerja esok. Sekian. Assalamualaikum..

‎وَمَن يُسۡلِمۡ وَجۡهَهُۥٓ إِلَى ٱللَّهِ وَهُوَ مُحۡسِنٞ فَقَدِ ٱسۡتَمۡسَكَ بِٱلۡعُرۡوَةِ ٱلۡوُثۡقَىٰۗ وَإِلَى ٱللَّهِ عَٰقِبَةُ ٱلۡأُمُورِ ٢٢

“Dan, barangsiapa menyerahkan diri kepada Allah, sedang dia adalah orang yang berbuat kebaikan, maka sesungguhnya dia telah berpegang pada tali yang kukuh. Dan hanya kepada Allah-lah kesudahan segala sesuatu” (Surah Luqman: ayat 22)

Komen Netizen:

Saya rasa tuan yang selisih dengan saya sekitar pukvl 7 waktu hujan renyai di area gua kandu semalam kan? Tuan bertiga jalan kaki. Saya dan rakan naik Triton Hitam dan sempat tegur!

Azura Siti Tuan, kita x boleh menidakkan keupayaan setiap agensi mahupun individu… semua ada kekuatan dan kelebihan masing2. Utk kes acap, hanya Allah Maha Mengetahui. Sapa kata askar x leh geng ngan unit lain. Tuan dh buktikan ye tak!

Salena Shafiee Terima kasih tuan.. Semoga Allah berikan jawapan. Syukur sangat misteri bau busuk tu dah terjawab. Hati-hati memandu & semoga selamat sampai ke pangkuan keluarga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih .Jom Like Page Kami Juga Di Facebook otak bulu untuk dapatkan lebih banyak cerita menarik dari kami.

Update Terkini Sumber FB Mohd Fitri via naluri kini